Wat te doen in Antwerpen

Onze vakantiewoningen liggen pal in het historische centrum van Antwerpen!

En toch liggen zowel de woning in de Leeuwenstraat als in de Lange Riddersstaat in een rustig straatje in het Mode Kwartier. Slechts op enkele minuten wandelen ontdek je tal van hotspots en verborgen pleintjes.

Hieronder geven we alvast een greep uit de niet te missen wijken en adressen.

Vóór de check-in geven we nog een lijst met onze favoriete adresjes om lekker te gaan ontbijten, lunchen, aperitieven en dineren ... Dat wordt dus moeilijk kiezen!

Check zeker ook www.visitantwerpen.be voor nog meer tips en geniet van de voorbereiding van je citytrip!

 

de Vrijdagmarkt
Net om de hoek ligt dit stukje Provence in Antwerpen met leuke caféetjes, terrasjes en met het UNESCO werelderfgoed museum van Plantin-Moretus. Op vrijdagvoormiddag verandert het pleintje in een openlucht veiling van oude spullen en meubels.
de Groenplaats
Ook weer net om de hoek en één van de bekendste pleinen van Antwerpen met een gezellige sfeer. De caféetjes en restaurants worden gedomineerd door de prachtige OLV Kathedraal. De hoofdingang van de Kathedraal bereik je via het supergezellige pleintje, de handschoenmarkt. Nog meer pleintjes vind je hier
de Grote Markt
Met zijn historische trapgevels en het bekende Brabo standbeeld voor het Stadhuis. Tijdens de Historische stadswandeling van Antwerpen kom je bovendien alles te weten over de rijke geschiedeins van Antwerpen en zijn Brabo.
Het Modekwartier
Shop till you drop! Met de befaamde ontwerpers van de Antwerpse 6, het modekwartier en het Modemuseum is dit het kloppende modehart van Antwerpen. Ontdek zelf de trendy of stijlvolle boetiekjes in de Nationalestraat, Reyndersstraat en Steenhouwersvest.
Het Eilandje
Ook het Noorden van de stad bruist als nooit te voren Met een bezoek aan het MAS (Museum aan de Stroom), Red Star Line Museum en het Havenhuis ben je wel even zoet. Spring hiervoor op je A-Velo fiets en boek een
de Kloosterstraat
Graag bezocht voor antiek, brocante en interieurwinkels. De Kloosterstraat is ook super gezellig op zondag want dan is alles open.
de Theather wijk
met de must-visit Vogeltjesmarkt op zondag, de internationale markt op zaterdag, de Stadsschouwburg en kleinere theaterzalen
de Meir
Zonder twijfel is de Meir de meest bekende winkelstraat in Antwerpen en bovendien autovrij. Alle bekende merken, ketens vind je hier terug zoals Zara, H&M, Footlocker maar ook de Stadsfeestzaal is een bezoekje meer dan waard voor een drankje, hapje of nog meer shopping. In een zijstraat vind je het Rubenshuis en kom je zo direct in de Theaterbuurt terecht
Het trendy Zuid en zijn Musea
het artistieke hart van Antwerpen met het FOMU (Fotomuseum), Muhka (Museum Hedendaagse kunsten), KMSK (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten) en verschillende kunstgalerijen. Dankzij de vele trendy cafés en restaurants is Het Zuid ook een zeer populaire uitgaansplek.
Top